Wat zijn aerosolen?

Aerosolverontreiniging is een ernstige zorg, zowel binnen als buiten. Inmiddels kennen we aerosolen allemaal, wat natuurlijk te maken heeft met het coronavirus. Maurice de Hond drong hier erg op aan tijdens de pandemie en inmiddels blijkt dat COVID-19 daadwerkelijk verspreid wordt door de aerosolen. Ze hebben echter niet alleen invloed op het coronavirus. Dit artikel bespreekt daarom de bronnen en gevaren van aerosolvervuiling, samen met specifieke stappen die je kunt nemen om je huis te beschermen tegen aerosolvervuiling. Zo weet je precies hoe je kunt voorkomen dat je last krijgt van de aerosolen. Deze maatregelen kunnen overigens niet alleen in huizen gebruikt worden, maar bijvoorbeeld ook in kantoren en scholen. Lees daarom snel dit artikel door zodat de gevolgen van aerosolvervuiling geminimaliseerd worden!

Wat is een aerosol?

Aerosolen zijn een drager van vele chemische verontreinigende stoffen, metaalelementen en hun verbindingen en radioactieve stoffen, sulfaten en nitraten, silicaten en tal van complexe organische verbindingen die via aërosoldragers agressie tegen het menselijk lichaam kunnen veroorzaken. Ook diverse ziekteverwekkende micro-organismen (bacteriën, virussen en schimmels) zijn in de binnenlucht aanwezig in de vorm van aerosolen en vormen een bedreiging voor de menselijke gezondheid.

Hoe ontstaan ​​aerosolen?

Aerosolen ontstaan ​​wanneer een gasfase (bijvoorbeeld lucht) reageert met een vaste fase (bijvoorbeeld stofdeeltjes). Aerosolen worden geproduceerd door de sterke wrijving tussen vloeistof en gas en worden gevormd tijdens het schokproces. Bijvoorbeeld wanneer een patiënt hoest of niest en een grote hoeveelheid druppeltjes produceert die aërosolen kunnen worden nadat ze in de lucht zijn gesuspendeerd. Er is ook een proces van het doorspoelen van het toilet tijdens het doorspoelen, omdat water en uitwerpselen met gassen ook aerosolen kunnen produceren.

Zijn spuitbussen slecht voor het milieu?

Aerosolverontreiniging is een vorm van luchtverontreiniging binnenshuis, die bestaat uit de verspreiding en concentratie van fijne deeltjes (PM2,5-10) in de lucht. De verontreinigende stoffen zijn voornamelijk vluchtige organische stoffen en fijne deeltjes, waaronder zwaveldioxide, salpeterzuur enzovoort; ten tweede zijn er enkele giftige gassen zoals ammoniak, formaldehyde en koolmonoxide; ten derde zijn er enkele zware metalen zoals lood en kwik; last but not least is er ander schadelijk stof zoals asbeststof.

Wat zijn de manieren om aerosolverontreiniging in de binnenlucht tegen te gaan

Je vraagt ​​zich misschien af ​​hoe je de verspreiding van aerosolen in de binnenlucht kunt tegengaan. Dat is een goede vraag, en we hebben enkele oplossingen voor je! Luchtreinigers voor binnen met H13 HEPA-filters kunnen ook aerosolverontreiniging uit de lucht verwijderen; aangezien een luchtreiniger tot 99,7% van alle deeltjes groter dan 0,3 micron uit de lucht kan verwijderen, inclusief stof en pollenkorrels die allergieën kunnen veroorzaken, huidschilfers van huisdieren die pelsallergieën veroorzaken, schimmelsporen en huisstofmijt.

Concluderend, aerosolvervuiling is een serieus probleem. Dit kan op veel manieren worden gezien, inclusief de effecten op klimaatverandering en de menselijke gezondheid. Daarom is het belangrijk voor ons om te begrijpen hoe aerosolen ons milieu beïnvloeden, zodat we actie kunnen ondernemen voordat ze een te groot probleem worden! Hopelijk zijn Wierd Duk en alle andere Nederlanders het hiermee eens zodat de aerosolvervuiling voorkomen wordt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.