Meer pop-uplocaties in Fryslân voor de herhaalprik tegen corona

REGIO – GGD Fryslân richt de komende maanden op meer plekken in Fryslân pop-uplocaties in voor het halen van de herhaalprik tegen corona. Mensen die hun herhaalprik willen halen of informatie hierover willen, kunnen zonder afspraak terecht. Belangrijk is een geldig ID-bewijs en een mondkapje mee te nemen. En de laatste prik of coronabesmetting moet langer dan 3 maanden geleden zijn.

Extra locaties

De komende periode kunnen mensen ook terecht voor de herhaalprik in Wolvega, Gorredijk, Noardburgum, Joure, Bakhuizen en Sint Nicolaasga. GGD Fryslân probeert het halen van de herhaalprik zo toegankelijk mogelijk te maken. Naast vaste locaties in Leeuwarden, Drachten, Sneek, Dokkum en Heerenveen, zijn er daarom verschillende pop-up locaties, verspreid over de provincie. Op de website van GGD Fryslân of op Prikken zonder Afspraak vind je welke locatie in de buurt open is.

Meer bereikbaar

Lineke Kleefstra, directeur publieke gezondheid van GGD Fryslân: “We hebben de afgelopen weken al veel mensen mogen ontvangen op onze pop-up locaties in Akkrum, Harlingen, Surhuisterveen, Koudum, Oosterwolde, Veenwouden en Lemmer. Mensen zijn blij dat ze in de buurt bij ons terecht kunnen. Niet iedereen heeft de gelegenheid om de auto in te stappen om naar een van de vaste locaties te rijden. Met onze pop-uplocaties maken we de herhaalprik meer bereikbaar.”