Zwembad Bolsward blijft open

Een grote groep belangstellenden was maandagavond aanwezig in de pizzorante Ponte Vechio om zich bij te laten praten over de plannen van de stichting Ons Zwembad.

Deze stichting werd vorig jaar opgericht nadat burgemeesters en wethouders het zwembad van de Hanzestad wilden sluiten om daar zo’n ruim 350.000 euro mee te besparen. Maar de raad vond het voorstel niet goed en vond dat de wethouder zijn huiswerk niet goed had gedaan. Verschillende partijen willen het zwembad behouden voor Bolsward. De stichting Ons Zwembad wil met vrijwilligers gaan werken om daarmee de kosten omlaag te brengen. Maar de gemeente zal ondanks het omlaag brengen van de kosten toch nog bij moeten bijdragen in de exploitatie. En met hun plan denken zij dat het zwembad gewoon open kan blijven.

Een andere partij, de huidige exploitant Optisport, wil na 2017 doorgaan met het zwembad in Bolsward. Het huidige contract loopt dan af, maar ze willen ook met de gemeente in overleg om met een nieuw plan door te kunnen gaan met het zwembad in Bolsward.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.