Zwarte Pietenjacht door Bolsward (video en foto's)

Bolsward zag zwart van de kinderen want er was door Sinterklaas en zijn zwarte  pieten en vossenjacht georganiseerd. 

Zestien zwarte pieten hadden zich op verschillende plekken “verstopt” voor de kinderen en aan hen was de taak om ze op te sporen. En als er dan eentje was gevonden, dan kregen de kinderen een stempel op hun stempelkaart en kon de jacht geopend worden op een nieuwe piet. In totaal zaten er wel 16 zwarte pieten verstopt in verschillende winkels.

Bij twee van die pieten kregen de kinderen een wel heel bijzondere traktatie want de oliebollenkraam sponsorde de oliebollen voor de kinderen en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Aan deelname was geen gebrek want in totaal maakten ruim 600 kinderen jacht op de verschillende zwarte pieten en al die kinderen konden met een volle stempelkaart naar het slaap en werkverblijf van sinterklaas en zijn zwarte Pieten in de Kerkstraat. In het Weeshuis konden de kinderen de kaart inleveren en kregen ze een hand van Sinterklaas en een chocoladeletter. En natuurlijk konen de kinderen nog even kijken in de slaapkamer van Sinterklaas.

Foto album Petra Kroon

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.