"Zwarte pieten jacht" in Bolsward

Zaterdag is het geen vossenjacht maar een heuse zwarte pietenjacht in het centrum van Bolsward.

Aan de kinderen wordt dan gevraagd de verschillende pieten, zoals de zeurpiet, weerpiet, meisjespiet, kluspiet, muziekpiet, profpiet en koele piet op te sporen. Als ze een zwarte piet hebben gevonden betekent dat een stempeltje op de stempelkaart en de volle kaart geeft recht op een traktatie van Sinterklaas.

Het grote feest van Sinterklaas is op zaterdag 29 november in Ons Gebouw. Bij dat feest speelt de enige echte zwarte pietenband.Daar zal natuurlijk veel worden gezongen en gedanst. En het allerbelangrijkste worden er natuurlijk cadeautjes uitgedeeld en zal bekent worden welke kinderen de gouden pepernoten van Sinterklaas hebben gevonden.

Foto:Peter Siemensma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.