Zware omstandigheden tijdens de Spekrijderij

Het ijs was dik genoeg, maar het ijs was zwaar, zeer zwaar. Het was een laag sneeuwijs waar de deelnemers doorheen moesten ploeteren om kans te maken op de eerste plaats.

Maar dat maakte de deelnemers niets uit want die wilden wel strijden voor een zak spekjes bij de jeugd en voor de “jong” volwassenen en de mannen was de eerste prijs een zij spek. Het trok weer flink wat publiek naar de binnenstad die ondanks de zware sneeuwbui kwamen kijken.

Bij de jong volwassenen won Kelly Sinia. Zij was vorig jaar ook al de winnares van een zij spek.  Haar vader, Hidde Sinia,  won vorig jaar de andere zij spek maar moest dit jaar de strijd om de derde plaats aan gaan met Gerrit Kamstra, die vorig jaar tweede werd door materiaalpech. En ook dit jaar bleek het leer van ’t houtsie van Kamstra de druk van de strijd niet aan te kunnen. Tijdens de tweede race in een “beste van drie” races knapte zijn leer en won Sinia ook de tweede race en werd daarmee derde.

De strijd om de eerste plaats ging tussen Rein Hoekstra en Klaas de Vries. Hun finale moest over drie races worden beslist want beide heren wonnen een race. Uiteindelijk was het Hoekstra die de laatste race nipt wist te winnen. Hij had pas dezelfde middag gehoord van de spekriideri en moest de houtsies nog van zolder halen.

Foto’s Petra Kroon

Foto’s Janke van der Schaaf{jcomments on}

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.