Zwaar gewonde bij eenzijdig ongeval

Tjerkwerd – Bij een eenzijdig ongeval op de N359 raakte zondagmorgen een 19-jarige inwoner van Balk ernstig gewond.

Omwonenden hoorden tegen 06.00 uur een harde klap en belden de politie. Agenten troffen op de rijbaan van de provinciale weg een ravage aan. In de bosjes naast de weg lag een totaal vernielde auto. Het motorblok was uit de auto geslagen. Enkele meters verder lag een zwaargewonde man. Hij had alleen in auto gezeten.

Een mobiel medisch team kwam met de traumaheli ter plaatse en verleende medische hulp. De 19-jarige inwoner van Balk is via het Medisch Centrum Leeuwarden overgebracht naar het UMC Groningen.

Omdat de politie vermoedt dat de jongeman gedronken heeft is in het ziekenhuis een bloedproef van hem afgenomen. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.