Zwaar bevochten zege Sc Bolsward (za) op streekgenoot Arum

De aftrap is op een ongebruikelijk uur namelijk 15.00 uur. Over de eerste tien minuten valt weinig te zeggen. Wel een goede kans voor Auke Tjalle Adema van de gasten, maar hij faalt. Opvallend is de zeer fysieke aanpak van de gasten, waarvan zij merkwaardigerwijs meestal zelf de dupe zijn.

Halverwege de eerste helft toch een paar gevaarlijke momenten voor het doel van de thuisclub. Daarna het hoogte punt van de eerste helft, wie anders dan Bart Gietema zorgt in de 38e minuut met een fraai diagonaal schot voor de 1-0.

In de 41e minuut nog een knappe redding van doelman Kevin Huizinga op een van richting veranderde boogbal. Dan na een overtreding van Willem Jan Postma, waarvoor hij geel kreeg, volgt een vrije trap, waarop de lange Arummer spits Nico Bruinsma inkopt. Kevin Huizinga kan nog pareren, maar is kansloos op de rebound van dezelfde Bruinsma.

Dan een zeer merkwaardig moment, schijnbaar zonder aanleiding verlaat de scheidsrechter het veld om na zes minuten het spel te hervatten.

De wedstrijd is nu redelijk in evenwicht, een venijnig schot van Alexander Wiersma dwingt keeper Rinia tot een goede redding. In de 71e minuut valt de toch wel verdiende 2-1 voor de thuisclub. Marc Dijkstra scoort uit een assist van Alexander Wiersma.

Toch is nog even billenknijpen voor de Bolswarders als in de 89e minuut Nico Bruinsma nog de lat raakt. Dan om ca. 17.00 uur het verlossende eindsignaal.