Z&PC Heren 2 krijgt pak slaag van Franeker

FRANEKER – Helaas heeft het tweede herenteam van Z&PC Bolsward ook zijn tweede wedstrijd van dit seizoen verloren. Ditmaal waren de zwemmers van Franeker een maatje te groot.

Nog nooit hebben de Heren 2 zo’n pak slaag gekregen van de vrienden van Franeker. Meestal zijn de wedstrijden tegen Franeker spannend en boeiend om naar te kijken maar dit maal was het anders. In de eerste periode leek er nog niks aan de hand te zijn. Bolsward kwam door een mooie doortik bal van Gert-Jan Abma zelfs op een 0-1 voorsprong maar lang konden ze hier niet van genieten. Binnen tien seconden maakte Franeker de gelijkmaker. Nog voor het verstrijken van de eerste periode wist de thuis ploeg, Bolsward op een achterstand te zetten.

Het snelle spel speelde Bolsward parten en ze konden hier geen passende oplossing voor vinden. In de tweede periode kwam Bolsward er in zijn geheel niet aan te pas. Voorin werd geen kans gecreëerd. Aan de zijde van Bolsward werd dan ook niet gescoord. Franeker daarentegen wist wel tweemaal de bal tussen de palen te plaatsen waardoor de tweede periode met een 4-1 achterstand werd afgesloten. In de derde periode probeerde de gelegenheidscoach Maarten Grundstra een andere tactiek. Dit leek in eerste instantie een goede zet. Er werden meer kansen voor de goal van Franeker gecreëerd waaruit Richard Ruiter met een mooie backhand de verdediger en de keeper wist te verschalken. Helaas kon Bolsward niet de aansluitende treffer te maken. Onder andere de paal, lat en de sterk keepende goalie wisten dit te voorkomen.

Franeker kreeg hierdoor meer vertrouwen en begon nog vrijer te spelen. Dit resulteerde in drie doelpunten. Met een 7-2 achterstand in de vierde periode was echter de wedstrijd wel gespeeld. Door een doelpunt van Richard Ruiter wist Bolsward nog iets terug te doen maar uiteindelijk werd Bolsward verslagen met 10-3. Vooruitkijkend naar de volgende wedstrijd, a.s. zaterdag om 17:00 uur thuis tegen De Kikker uit Emmen moet Bolsward van betere huize komen willen ze niet wederom verliezen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.