Z&PC Bolsward/FZC ’54 tweede op internationaal toernooi

NIEUW-AMSTERDAM – Op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 en zondag 2 juli 2017 werd door ZPC Moby Dick voor de 38e keer het internationale waterpolotoernooi georganiseerd in het natuurbad De Zandpol te Nieuw Amsterdam.

Het toernooi werd voor de 38e keer gehouden en kent een grote bekendheid in zowel binnen- als buitenland. Er werd gespeeld met ruim 100 teams in 16 poules, verdeeld over 7 velden. De teams, spelend in de Eredivisie tot districtsniveau kwamen onder andere uit Nederland, Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk en Denemarken.

Ook een kleine afvaardiging van de waterpoloërs van Bolsward en Franeker waren van de partij. In een poule met onder andere een team uit Duistsland deden de spelers het dit jaar bijzonder goed. Op de eerste speeldag wisten de heren maar liefst drie van de vier wedstrijden te winnen. Op zondag waren er maar twee wedstrijden gepland waarvan er een werd gewonnen. De andere partij ging helaas minder goed en werd dan ook kansloos verloren. Ondanks de twee verlies partijen wist de combinatie van Bolsward/Frankeker toch de tweede plaats te pakken.

De combinatie Bolsward / Franeker kan terug kijken op een mooi toernooi. Met dit mooie resultaat kijken ze dan ook uit naar het aankomende seizoen waarin ze tevens de krachten gaan bundelen.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *