Zorg- en welzijnsmarkt in Broerekerk Bolsward: ‘Goed foar elkoar’

Op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 16.00 uur organiseert Animo-Welzijn een zorg- en welzijnsmarkt in de Broerekerk in Bolsward. Een twintigtal kleinschalige zorg- en welzijnsondernemers uit de regio Súdwest Fryslân laten daar op een ludieke manier zien hoe groots klein kan zijn.

Initiatiefnemers Ingrid Dijkstra en Tjikkie Halma van Animo- Welzijn hebben een duidelijk doel voor ogen. ‘Van 13 tot en met 18 maart is het de week van Zorg en Welzijn. Een prachtig moment om juist ook de wat kleinere ondernemers de kans te bieden zichzelf te laten zien. Want wat we steeds opnieuw merken: er is behóefte aan zorgverleners die op kleinere schaal opereren. Dat maakt zorg overzichtelijk, dichtbij en vooral: persoonlijk. Precies de reden waarom we voor deze markt een groot aantal regionale aanbieders bij elkaar brengen en samen laten zien wat we voor mensen kunnen betekenen.’

Breed spectrum
‘Een goed leven gunnen we iedereen. Soms zijn er momenten dat je daar een steuntje in de rug bij kunt gebruiken. Om je leven een beetje béter te maken.
De hulpvragen die daarbij naar boven komen zijn enorm verschillend. Veel mensen denken bij het horen van ‘Zorg en welzijn’ aan mensen die ziek zijn.
Maar niets is minder waar. Ons werkterein is oneindig breed.’

Zoveel mensen, zoveel behoeften
Mensen die een beroep doen op zorgaanbieders kunnen bijvoorbeeld óók jonge mensen zijn die moeite hebben om hun administratie en financiële zaken op orde te krijgen en daar veel stress van ondervinden.
Of mensen die, met het ouder worden, minder zelfredzaam worden. En bijvoorbeeld graag eens nieuwe mensen zouden ontmoeten, maar ze niet in hun directe omgeving vinden.

Mensen die behoefte hebben aan extra zorg, maar het ingewikkeld vinden om de instanties te vinden die hen verder helpen.
Jonge kinderen die worden gepest, een dierbare hebben verloren of een scheiding meemaken en een steuntje in de rug kunnen gebruiken om hun problemen weer concreet en bespreekbaar te maken.
Kinderen met een indicatie zoals ADHD, ADD, ODD, een vorm van autisme of een verstandelijke beperking waarvoor de ouders een weekendlogeeradres zoeken zodat ze af en toe even tot rust kunnen komen. Oudere mensen die enorm opzien tegen een verhuizing en daarbij ontzorgd willen worden. Mensen die er niet aan toe komen om ‘s avonds zelf een warme maaltijd op tafel te toveren, maar wél graag gezond willen blijven eten.

De weg vinden
‘Al die mensen, met al hun verschillende zorgvragen, kunnen af en toe een handje hulp gebruiken. Maar vinden het vaak ook lastig om in het enorme woud van aanbieders iemand te vinden die aansluit bij hun specifieke wensen en behoeftes. Daarom brengen we tijdens deze markt een groot aantal regionale aanbieders bij elkaar. Kleinschalige bedrijven waar de lijnen kort zijn en de focus nadrukkelijk niet ligt op producten, maar op mensen. Niets voor niets luidt ons credo voor deze dag: ‘Goed foar elkoar.’

Standhouders Zorg en Welzijnsmarkt ‘Goed foar elkoar’, Bolsward

Animo Welzijn – Ondersteuning en begeleiding van senioren
Buurtzorg Bolsward – Thuiszorgorganisatie
Care to Coach- Ondersteuning en begeleiding op financieel gebied
Van Smaak – Maaltijdservice aan huis
No Nonsense Coach – Zet mensen en teams weer in hun kracht m.b.v. paarden
Noodgevallen & seniortab – Personal safety alarm en ondersteuning m.b.v. Ipad
Ontzorgd Verhuizen & G2 Makelaars- Dé verkoop- en verhuisregisseur voor senioren
September Witmarsum- Wonen met dementie
Steffies Particuliere Zorg- Thuiszorgorganisatie
TIJD uitvaartBegeleiding
Kedys – Professionele begeleiding bij dementie
CRDL (Contact door aanraking) – Interactief zorginstrument
Fysiotherapie Ronny Eijer
Idesta Zorggroep
De Derde Gang – uw chef- kok aan huis
ECR Kening State – Zelfstandig op eigen wijze ouder worden
In-Menz Kind- en Jeugdhulpverlening & De Oase therapeutische zorginstelling
Vera’s Happy Feet – Pedicure
Hannie Schuurman – Registerexecuteur
Fysiotherapie Bolsward
Beauty & feet – Beautysalon en pedicure

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.