Zorg dat je stressvrij op vakantie gaat

Inpakken en wegwezen, zo gemakkelijk! Die vlieger gaat voor veel mensen echter niet op. De vakantietijd en vooral op vakantie gáán, levert mensen ook stress op. Een aantal tips om die stress uit de weg te gaan.

Thuisblijven is ook een optie

Dit is de meest simpele tip en tegelijkertijd de moeilijkste. Blijf maar eens thuis als de buren, familie en vrienden hun biezen pakken. Er wordt gewoonweg van je verwacht dat je weggaat en het liefst ver weg. Social media vult zich met vakantiekiekjes. Niet gaan lijkt not done, maar dat is natuurlijk onzin. Als je echt het liefst thuisblijft, dan moet dat gewoon kunnen.

Wat wil jij eigenlijk?

Nogmaals, wees eerlijk over wat je graag wilt en wat bij je past. Je gaat niet voor de buitenwereld op vakantie, maar voor je eigen plezier. Geen zin in lange autoritten? Vliegen aan jou niet besteed? Kies waar je blij van wordt, ook al is dat op de camping in een dorp verderop.

Pak op tijd je koffer

Het is ieder jaar weer een gedoe, dat inpakken. Doe het op tijd en zeker niet op het laatste moment. Dan kom je niet voor verrassingen te staan als er iets tegenzit.

Zeg in de week voor de vakantie wat vaker nee

De laatste weken voor vertrek heb je het meestal extra druk. Bouw dat drukke schema langzaam af. Zeg daarom wat vaker nee tegen dingen die niet per se hoeven of waar je geen zin in hebt. Skip alles wat niet echt nodig is of delegeer taken aan anderen. Om uitgerust te vertrekken kun je beter tijd vrijmaken voor jezelf.

Ga niet direct weg

Kantoordeur achter je dicht en die auto in, op pad. Doe het niet! Als je moe op vakantie gaat, zijn de eerste dagen verloren. Je bent gewoon doodmoe en niet de gezelligste. Kom eerst even bij en ga dan uitgerust op pad. Oh, en rijdt ook niet in één ruk door als dat niet nodig is. Neem voor alles de tijd, want die tijd heb je nu.

Ga offline!

Kijk niet naar je mail, zet apps op stil en laat social media even voor wat het is. Moeilijk? Ja, maar wel belangrijk om echt, echt tot rust te komen en meer tijd voor andere zaken te hebben.

Gun jezelf rust

Als je eenmaal op je vakantiebestemming bent is de verleiding groot om zoveel mogelijk te willen zien. Je rent van hot naar her. Stop daarmee. Bekijk rustig een stadje, en vergeet vooral de natuur niet. Als je echt tot rust wilt komen is de natuur een must. Blijf wat langer op één plek en maak iedere ochtend die heerlijke boswandeling of die wandeling langs het strand.

Weer thuis, neem nog een paar dagen vrij

Om je vakantiegevoel langer vast te houden is het verstandig om je agenda de week na je vakantie zoveel mogelijk te blokken. Het idee daarna niet meteen iets te moeten, geeft rust. Zorg dat je nog een paar dagen vrij bent als je weer thuis bent. Zo kun je rustig alles even uitpakken, opruimen en acclimatiseren.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.