Zonnige start van Hanzefestival Bolsward (video update)

Het Hanzefestival dat vandaag voor het eerst in Bolsward wordt gehouden start onder perfecte omstandigheden.

Het eendaagse evenement vindt plaats op verschillende plaatsen in de stad en staat in het teken van de Hanze. Zo zullen verschillende Hanzesteden zich presenteren en zijn verschillende standhouders en ondernemers gekleed in middeleeuwse kostuums.

Op de Rijksstraat en de Appelmarkt is de Hanzemarkt met o.a. oude ambachten. Op het Marktplein is muziek, worden de jeugd Hanzespelen gehouden en zijn ook oude ambachten te bewonderen. Oude ambachten zijn ook in de Weeshuistuin en het Raadhuisplein te bewonderen en daar kan de jeugd meedoen aan de Jeugd Hanzespelen. Bij het stadhuis is de oude Heksenwaag weer opgesteld en kan men meedoen aan een rondvaart door de grachten van Bolsward.

Maar voor mensen die liever willen wandelen start een rondgang door de start vanaf het Gysbert Japicxhûs.

De dag duurt tot 17.00 uur.

Foto Petra Kroon

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.