Zonnepanelen voor nieuwe loods Bolswarder Watersportvereniging

Het dak van het schiphuis van de Bolswarder Watersportvereniging (Bsw) zal binnenkort omgebouwd worden tot het eerste zonnepark van Bolsward.

Het asbest wat nu nog op het dak zit zal binnenkort vervangen worden voor zonnepanelen. De Bsw doet dit in samenwerking met Energie coöperatie Debo (Duorsume Enerzy Boalsert).

Op het dak van het schiphuis zullen 204 zonnepanelen worden geplaatst. Alle huishoudens en bedrijven in en rond de postcodes van Bolsward kunnen meedoen.  Het gaat dan om de postcodes : 8701,8702, 8743, 8744, 8745, 8759, 8765, 8774 & 8771.

Dit project wordt uitgevoerd via de Postcoderoos regeling. Deelnemers krijgen 15 jaar lang de energie belasting van de afgenomen elektriciteit terug gestort van de kWh die zijn opgewekt met de gekochte zonnepanelen. Een zonnepaneel kost €300,- inclusief onderhoud en verzekering voor 15 jaar. Meedoen kan al vanaf 1 paneel.

Meer informatie vindt u op de website van Debo

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.