Zomer 2021 toch zonder skûtsjesilen

We hadden er op dit moment middenin gezeten, in het skûtsjesilen. Afgelopen weekend zouden de jaarlijkse SKS-wedstrijden starten. Het had dit jaar tussen 24 juli en 6 augustus plaatsgevonden, ware het niet dat corona alsnog roet in het eten gooide.

Zeilliefhebbers hadden zich erop verheugd. Wij schreven een enthousiast artikel (5 juli) en een week later werd het skûtsjesilen 2021 afgelast. De vijf betrokken gemeenten zagen het niet zitten en verzochten de SKS dringend het dit jaar niet door te laten gaan vanwege de oplopende coronacijfers.

‘De SKS heeft veel concessies gedaan om een kampioenschap te kunnen houden. Het was geen gemakkelijk besluit om Grou en Langweer uit de wedstrijdreeks te halen. En ook het ontmoedigen van publiek was een aderlating. Maar in de wetenschap dat Omrop Fryslân het kampioenschap uitgebreid zou verslaan op radio, televisie en online meenden we Fryslân op die wijze te betrekken bij de strijd en sfeer op het water. Ook Omroep MAX stond in de startblokken om het skûtsjesilen bij de mensen in de huiskamers te brengen. Maar zonder steun van overheden houdt het ook voor de SKS op’, luidde een deel van het persbericht op 14 juli om acht uur ‘s avonds.

Jammer voor de Friese sportzomer

Een aderlating als het om de Friese sportzomer gaat. Afgelopen mei werd nog besloten om het dit jaar door te laten gaan, met alle mogelijke maatregelen. Helaas komt een aantal weken later alweer de domper.

Stip op de horizon

Een stip op de horizon? Jazeker. Volgend jaar wordt het SKS-kampioenschap gehouden van 30 juli tot en met 12 augustus. Fingers crossed.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.