Zingeving

“Zingeving betekent het zoeken naar de zin, de bedoeling of het doel van het leven of van grote gebeurtenissen in het leven, of trachten dit doel zelf te scheppen.” Toen ik het woord zingeving op Google intypte, kwam wikipedia met bovenstaande definitie. Naast de verwijzing naar wikipedia waren er ook heel veel sites te vinden die met tips kwamen over hoe we ons leven zin kunnen geven.

Zelf heb ik ook regelmatig nagedacht over de zin van het leven. Waarom zijn we hier op aarde? Wat is het doel ervan om geboren te worden en na het leven te hebben geleefd weer te sterven? Wanneer je een leven hebt waarin het je voor de wind gaat, zul je hier minder moeite mee hebben dan wanneer je een leven leidt of lijdt met de nodige moeiten en zorgen. Veel christenen hebben ook met de vraag over zingeving geworsteld en hebben het antwoord op deze vraag gevonden. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat ze niet bij toeval zijn ontstaan, maar dat ze zijn geboren met een doel. Door hun geloof hebben ze de zin van het leven ontdekt. Volgens hen is de mens geschapen om in een relatie van liefde met hun God en Schepper te leven. Deze relatie stopt niet bij de dood, maar gaat verder. Wanneer je je hiervan bewust wordt, bekijk je het leven ineens vanuit een ander perspectief. Dingen die voorheen heel belangrijk waren kunnen minder belangrijk worden, terwijl zaken die er eerst niet toe deden in één keer gaan leven.

Eind vorig jaar is, door verschillende kerken in Bolsward, de Alpha-cursus gegeven. Dit is een cursus voor mensen die vragen hebben over het hoe en waarom van het leven. Veel mensen die deze cursus hebben gevolgd zijn anders gaan kijken naar het leven en de zin ervan. Omdat de cursus in Bolsward als heel positief is ervaren, is besloten de cursus voor een tweede keer te geven. De cursus is op tien dinsdagavonden en in een weekend tussen 30 januari en 17 april. Elke avond begint met een gezamenlijke maaltijd. Na de maaltijd wordt in een ontspannen en gezellige sfeer met elkaar gepraat over belangrijke levensvragen. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Wanneer je geïnteresseerd bent in de Alpha-cursus of hier vragen over hebt, neem dan gerust contact met mij op. Ook is op de site alpha-cursus.nl informatie over de cursus te vinden.

 

 

Hartelijke groet,

 

Gijsbertus Feenstra

christelijke gemeente ‘Het Keerpunt’

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.