Zestien medewerkers van Rentex Floron en Wasserij De Blinde behalen mbo-diploma

Werken en leren tegelijk, dat kan bij Rentex Floron en Wasserij De Blinde. Vol trots namen zestien medewerkers van Rentex Floron en Wasserij De Blinde afgelopen donderdag 20 april het mbo-diploma logistiek medewerker niveau 2 in ontvangst.

Een gedenkwaardig moment, want voor sommige geslaagden was het hun eerste officiële diploma. “Vroeger moest ik niet zoveel van school hebben. Maar dit heeft me wel de
motivatie gegeven om door te gaan leren”, aldus de29-jarige Jitske van der Meer.

De diploma-uitreiking vond plaats bij Rentex Floron in Bolsward, waar familie, docenten, leidinggevenden en directie aanwezig waren bij dit bijzondere moment. Ruim een jaar lang had deze groep medewerkers elke woensdag afwisselend les in Heerenveen of Bolsward van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Theorie in praktijk
De werknemers voor dit opleidingsprogramma waren geselecteerd door Rentex Floron en Wasserij De Blinde en moesten, alvorens ook daadwerkelijk aan de slag te kunnen, een instaptoets maken om door de selectie te komen van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Van de zestien geselecteerden haalden alle studenten met succes het diploma. Een geweldig resultaat , vindtErik Overzet, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Overzet laat weten: “De studenten vinden het prettig om via deze leerweg onderwijs te volgen. Door het in-company geven van lessen proberen we de afstand zo veel mogelijk te beperken en halen we de dagelijkse praktijk erbij.”

Rentex Floron en Wasserij De Blinde hebben deze opleiding, die af te ronden is in twaalf maanden, samen met ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen ontwikkeld en dit zal naar verwachting het komende schooljaar zeker een vervolg gaan krijgen.

Titus Mulder, algemeen directeur Rentex Floron en Wasserij De Blinde,: “Wij vinden de ontwikkeling van onze medewerkers van groot belang. Doordat wij als wasserij steeds meer te maken krijgen met logistieke uitdagingen willen we onze mensen meekrijgen in deze ontwikkeling. Met het aanbieden van de mbo-opleiding logistiek medewerker geven we onze mensen de kans zich te ontplooien en door te groeien. Dit levert voor alle partijen voordeel op.” Volgens Titus Mulder was er direct na de start van de opleiding vooruitgang te merken bij de medewerkers. Ze zijn meer vragen gaan stellen over de inhoud van het werk, ze kijken verder en worden zich meer bewust van de praktijk waarbij ze nu ook met theorie vragen onderbouwen. “En je merkt dat ze door de mbo-opleiding meer zelfvertrouwen hebben gekregen.” Een nieuwe lichting studenten wordt geselecteerd voor de opleiding die in september 2017 van start gaat.

Rentex Floron en Wasserij De Blinde
Rentex Floron is gespecialiseerd in het reinigen en leasen van textiel voor zorginstellingen en Wasserij De Blinde richt zich op het reinigen en leasen van textiel voor de horeca. Twee familiewasserijen met meer dan 100 jaar waskracht. Als vierde generatie familiebedrijf streeft de wasserij naar continuïteit om zo het bedrijf over te dragen aan de volgende generatie en richt de dienstverlening zich op duurzaamheid in plaats van winst op de korte termijn. Jaarlijks investeert het bedrijf meer dan 1 procent van de 35 miljoen omzet in het opleiden van personeel.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.