Zes natuurfeestjes in Friesland tijdens Fête de la Nature

Komend weekend staat Fête de la Nature weer voor de deur. Op allerlei plekken in Nederland worden kleinschalige natuurfeestjes georganiseerd. In de provincie Friesland worden zes feestjes gehouden, waaronder natuurexcursies in Nationaal Park De Alde Faenen en een nazomerwandeling naar de Makkumer Noordwaard.

Fête de la Nature is een grassroots natuurfestival, wat inhoudt dat er niet één organisator is maar dat iedereen zelf een natuurfeestje of -activiteit kan opzetten. Aan de oproep van IVN om tijdens het eerste weekend van september een ‘eigen’ natuurfeestje te organiseren, is dit jaar goed gehoor gegeven. Landelijk worden er dit jaar bijna 200 feestjes georganiseerd, variërend van oogstfeesten, theater in het bos tot wildplukwandelingen.

Laagdrempelig contact met natuur

IVN, dat het festival dus niet organiseert maar ondersteunt, is heel tevreden met de grote animo. ‘Ons doel is om zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de natuur in al haar diversiteit,’ vertelt Alina Salomon van IVN Natuureducatie. ‘Fête de la Nature is hiervoor een uitgelezen kans. Iedereen kan een activiteit uitkiezen die bij hem of haar past. De stikstofcrisis, het verlies aan biodiversiteit en de droogte laten zien hoe erg de natuur onder druk staat. Des te belangrijker is het om de natuur te omarmen en door middel van al die feestjes de natuur zelf een podium te geven.’

Fête de la Nature werd negen jaar geleden in Nederland opgezet door een groep enthousiastelingen met een groot hart voor de natuur. In 2020 ‘adopteerde’ IVN Natuureducatie het festival. Alle evenementen worden echter lokaal, door natuurliefhebbers zelf, georganiseerd.

Een overzicht van alle activiteiten tijdens Fête de la Nature in Friesland is te vinden op www.fetedelanature.nl/activiteiten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.