Zelfgebakken cake van Sietske Poepjes voor gladheidsbestrijders

Bolsward – De gladheidsbestrijders kregen woensdagavond bezoek van gedeputeerde Sietske Poepjes.

Zij had beloofd de mensen die momenteel de Friese wegen ijsvrij houden te traceren op zelfgebakken cake. En dat werd door de medewerkers zeer gewaardeerd. Op het moment van het bezoek van Poepjes waren drie medewerkers aanwezig op het steunpunt Bolsward. Zij vertegenwoordigden al het personeel van de provincie en het personeel van de zeven aannemers die Provinciale Waterstaat momenteel inzet om de Friese provinciale wegen stroef te maken en te houden.

In hen bedankte Sietske Poepjes, mede namens het management van Provinciale Waterstaat en de provinciale directie, alle medewerkers die nu worden ingezet in de gladheidbestrijding. Dat gaat per shift (want deze mensen werken nu natuurlijk in toerbeurt) bij provincie en aannemers samen om zo’n 60 man.

Gedeputeerde Poepjes liet na afloop weten:”Niki de chauffeur & ik hebben fijn koffie gedronken in Bolsward. Lekker sterk bakje. De 3 aanwezige heren hebben cake gehad & ze vonden het lekker! Zat citroen rasp in dus lekker fris”.

Provinciale Waterstaat verzorgt vanaf zeven wegensteunpunten, waaronder één in Bolsward, de gladheidsbestrijding op de provinciale wegen en dat zijn dan met name de N-wegen in Fryslân (behalve de N31, dat is de Wâlwei en De Haek om Ljouwert, want deze N-weg wordt verzorgd door de collega’s van Rijkswaterstaat Noord-Nederland). Het gaat dan in totaal om zo’n 850 km weg. Ter vergelijking, RWS beheert in Fryslân zo’n 200 – 250 km Rijkswegen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.