Zeldzaam plantje bloeit tussen de straatstenen

Het voorjaar is weer begonnen en dat betekent dat er weer van alles tot groei en bloei begint te komen.

En om u iets meer te weten te laten komen over wat er nu precies groeit laat plantendeskundige en natuurliefhebber Rintje Altena zijn ontdekkingen zien die hij onlangs in Bolsward waarnam. Want zo zegt Altena:”Nu kun je overal in Bolsward weer de juwelen van de plantenwereld bewonderen”.

Zo ontdekte hij de afgelopen week tijdens zijn wandeltocht door Bolsward het zeldzame Kandelaartje, gewoon tussen de stenen van de parkeerplaats naast Jorritsma bouw. “Dit is een zeldzame soort, meegekomen waarschijnlijk in het zand dat voor de aanleg van de parkeerplek nodig was”: Aldus Altena. Verder was ook nog de Zandhoornbloem te bewonderen. (zie foto boven)

Minder zeldzaam zijn de  vruchten van de Heermoes of Paardenstaart. Dat is een heel oud plantengeslacht uit de tijd van de dino’s. En staat hier in bloei in een groenstrook in Plan Noord 1.

Op  deze foto valt als eerste het viooltje direct op maar is er veel meer te bewonderen. Zo zien we vooraan de Vroegeling en achteraan de Paarse dovenetel. Links is nog de Kleine veldkers waar te nemen en in het midden steekt de Zandraket er bovenuit.

 

Als laatste deze keer een foto van de Draadereprijs,deze plant vermeerderd zichzelf doordat na het maaien de stukjes opnieuw wortelen en weer nieuwe plantjes vormen. En op die manier als een soort van roze sluier over het gras liggen.

Met dank aan Rintje Altena.

Foto’s Rintje Altena.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.