Zeer geslaagde wedstrijddag voor majorettes Oranje

Dokkum-Afgelopen zaterdag hebben de majorettes van Oranje Bolsward een zeer geslaagde wedstrijddag gehad. Met veel mooie punten, medailles en bekers kwamen de meiden weer thuis.

Yasmine Niemarkt mocht het spits afbijten en liet een prachtige show zien. Ze heeft een eerste prijs gewonnen met 67.0 punten. Dat betekent dat ze haar eerste plaatsingspunten binnen heeft voor het Nederlands Kampioenschap. Lynn Zijlstra heeft een hele mooie derde prijs gehaald met 64,5 punten.

Liesbeth IJpma is vierde geworden met 61,2 punten. In de categorie preteen beginners mocht Marrit Hoitinga haar show presenteren, ze behaalde 66,5 punten, Marije Terpstra heeft 65,4 punten behaald en Gea ten Pas 64,8 punten. Lysanne Ewouds sloot deze categorie af met 64,5 punten. Allemaal erg mooie resultaten. In de categorie junior beginner heeft Youanda Meek 62,1 punten behaald en Sarina Kroese heeft 60,5 punten behaald voor de eerste keer als solist. Als laatste voor de pauze waren Marije Terpstra en Gea ten Pas met hun accessorie duo show. Ze hebben een eerste prijs behaald met 64,9 punten.

Na de pauze waren de duo’s en groepen aan de beurt. Als eerste na de pauze mocht het Accessorie Corps de vloer op. Ze hebben een eerste prijs gehaald met 64,5 punten, daarna waren de duo’s aan de beurt; Marije Kuperus en Meike v/d Wagen hebben een eerste prijs behaald met 64,4 punten. Tweede zijn geworden met 63,8 punten Amarins Wilts en Amerins Sieperda. En derde zijn geworden Tessa Ypma en Sabine Ewouds met 62,4 punten. In de preteen klasse deden Lysanne Ewouds en Myrthe den Otter mee en hebben 65,2 punten gehaald. De Candy’s hebben met hun Lion King show een prachtige tweede plaats behaald met 64,1 punten. Het A-team van Oranje heeft een eerste prijs gehaald met 63,1 punten. Het B-peloton heeft een hele mooie show neergezet, een tweede prijs met maar liefst 66,1 punten.

Instructrice Rianna van der Goot en assistent Sylvia Serne kijken terug op een zeer geslaagde dag. De majorettes maken zich komende weken klaar voor de laatste wedstrijd van het seizoen op 10 oktober in IJsselmuiden.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.