Zeehond op Afsluitdijk (video)

Redactielid Petra Kroon was zondag op weg naar familie in Noord Holland toen ze op de Afsluitdijk een jonge zeehond tegen kwamen.

De huiler was door de storm van afgelopen donderdag van een zandbak afgespoeld en was op de Afsluitdijk gestrand. De zeehond lag op de vluchtstrook en wilde de snelweg op kruipen. Petra stopte de auto en wist samen met haar gezinsleden het verkeer de andere weghelft op te sturen en de zeehond van de weg af te krijgen. De dierenambulance heeft zich ontferm over de jonge vondeling.

Bij deze de waarschuwing aan mensen die de komende dagen over de Afsluitdijk rijden. ”Misschien kunnen ze meer zeehonden tegenkomen. Kijk dus goed uit!”: Aldus Petra.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.