Zea en Tsead Bruinja – ‘Witst noch dat d’r neat wie’ tour in Sneek

Zea en Tsead Bruinja, twee Friese Amsterdammers, keren voor de Week van de Friese popcultuur terug naar It Heitelân om op treden in hun memmetaal. Zea is het soloproject van muzikant Arnold de Boer (Makkum, 1974). Poëet Tsead Bruinja (Rinsumageest, 1974) was in 2019 en 2020 Dichter des Vaderlands.

De Friestalige liedjes van Arnold zijn persoonlijk, intiem en direct, de teksten poëtisch. Na ‘Moarn gean ik dea’ (2017) bracht hij eind vorig jaar ‘Witst noch dat d’r neat wie’ uit.

Dit in samenwerking met Explore The North en Popfabryk, het productiehuis van popcultuur in Fryslân.

Tsead debuteerde in het Fries in 2000 met de bundel ‘De wizers yn it read’. Drie jaar later verscheen zijn eerste Nederlandstalige werk: ‘Dat het zo hoorde’. Tseard stelt bloemlezingen samen, recenseert, presenteert, interviewt en treedt op in binnen- en buitenland, zelfs in Peru, Oekraïne en Zimbabwe. Na ‘Springtij – gedichten over het leven met TBS’ verschijnt binnenkort het album ‘Ynbêde / Ingebed’.

Wanneer: zaterdag 2 april om 20:00 uur

Het concert vindt plaats in de Theaterstudio van het Atrium – met zitplaatsen.

https://hetbolwerk.nl/voorstelling/zea-en-tsead-bruinja/

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.