Zaterdag tweede editie Bolsward Connect

Bolsward – Zaterdag 16 december van 10.30 tot 12.30 opent de bibliotheek haar deuren voor de tweede editie van Bolsward Connect. Tijdens Bolsward Connect maken Bolswarders en ‘nieuwe’ Bolswarders kennis met elkaar. Het beloofd wederom een gezellige ochtend te worden waar wordt gepraat, geluisterd, gelachen en gedeeld.

©Jantina Talsma

De groep ‘nieuwe’ Bolswarders bestaat voornamelijk uit mensen afkomstig uit Syrië en Eritrea. Het zijn vluchtelingen die een verblijfsstatus hebben gekregen en momenteel in het inburgeringstraject zitten. Drie dagdelen in de week gaan zij naar school en proberen hier de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Bolsward Connect is een mooie gelegenheid om te oefenen met de taalvaardigheden, verbindingen aan te gaan en om een netwerk op te bouwen.

Dat er echte verbindingen worden gemaakt tijdens Connect evenementen, die tevens in Sneek plaatsvinden, blijkt uit de verhalen van de bezoekers. Zowel in Sneek als in Bolsward hebben bezoekers naar aanleiding van een Connect evenement afgesproken met nieuwkomers bij hen uit de buurt. Van samen een bakje koffie drinken tot een bezoek aan een lokaal museum.

Alle inwoners van Bolsward zijn van harte welkom om het zelf te komen beleven. Het evenement is gratis te bezoeken en de organisatie verzorgd koffie, thee en een lekker hapje.

 


1 reactie

  1. Bedankt voor het delen! Like Súdwest-Fryslân Connect als jij op de hoogte wilt blijven van alle evenementen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *