Zaterdag heropening Danscafé De Prins

Momenteel wordt er nog hard gewerkt in danscafé de Prins aan de Dijkstraat. Nadat Melle Prins eerder bekend maakte te zullen stoppen met zijn zaak in Bolsward werd al snel bekend dat er een nieuwe eigenaar zou komen, namelijk Willem Adema. Er wordt hard gewerkt omdat Adema toch graag een aantal zaken belangrijk vond om te veranderen aan de inrichting van het pand. Zaterdag moet het klaar zijn want dan gaat de Prins weer open voor publiek.

Willem Adema komt uit de regio en kent de Prins nog van zijn tijd als stapper. Toen hij het aanbod kreeg om de Prins over te nemen hoefde hij niet lang na te denken. Want hij ziet nog steeds mogelijkheden voor het danscafé. Adema is bekend met het leiden van een horecazaak want naast de Prins is hij ook eigenaar van Shooters Leeuwarden, Vrienden van de pianobar in Sneek en Shooters in Drachten.

Kevin Terpstra wordt de nieuwe bedrijfsleider en heeft zin in zijn nieuwe baan:”Het is een potentieel bedrijf met een regiofunctie wat behoorlijk wat mensen trekt”. In eerste instantie zullen er geen acts ingehuurd worden maar zal de muziek tijdens de avonden verzorgd worden door eigen dj’s.
Terpstra wordt bij het opstarten ondersteund door Hessel Oldenstein. Hij is de man die Adema begeleidt in de dagelijkse leiding bij de verschillende horecazaken van Adema. Samen met Terpstra zullen ze de komende tijd werken aan ideeën om de tent zo leuk , gezellig en goed mogelijk te maken.

De opening is zaterdag in eerste instantie voor genodigden. De buren, de lokale horeca en uiteraard vrienden en bekenden die geholpen hebben bij de verbouwing worden dan verwelkomd om binnen te komen kijken. Maar vanaf 23.00 uur gaan de deuren open voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder. Een leuke aanbieding is dat in het eerste uur de oude muntjes nog geldig zijn in de nieuwe Prins.
Voorlopig is de Prins één keer per maand open plus de feestdagen. Later dit jaar zal dan bekeken worden of er uitbreiding komt van het aantal openingsavonden, iets waar ze wel graag weer naar toe willen. Maar voorlopig richten ze zich dus op één keer in de maand.

Wat veranderd is de leeftijd om naar binnen te mogen, dat was 16 maar wordt nu 18 jaar. Wel wordt gekeken of er ook één keer in de maand een 16+ avond kan worden gehouden op vrijdag.
2 april zal de Prins de locatie zijn voor de reünie van de Hofjegangers. Een groep van 650 personen zal dan in de stijl van de jaren 80 en 90 een ouderwetse stapavond herbeleven.

©Ton Visser

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.