Zaterdag Cameretten finalistentour in Ons Gebouw

Een vaste waarde  in de programmering  van Bolsward Cabaret is de Cameretten Finalistentour. Zaterdag 25 november was de finale van de 52e editie van dit  Cabaretfestival.

In de finale stonden: Andries Tunru, Janneke de Bijl en Mark Waumans. Janneke de Bijl won zowel de  jury- als de publieksprijs. Eerdere winnaars waren, onder andere,Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Daniel Arends en Patrick Laureij.

De jury over Jury- en Publieksprijswinnaar Janneke de Bijl:
”Janneke de Bijl typeert zich als ‘net niet gezellig’. Dat is de sterke, zelfverzekerde opening van een fijne voorstelling. Hoewel ze vooral sombere gedachten laat horen is haar toon juist erg fris en het materiaal bijna continu van een hoog niveau. Janneke speelt soepel, voelt zich duidelijk thuis op het podium en durft de tijd te nemen. Ze blijft altijd rustig, ook als een gesprekje met de zaal niet direct het gewenste resultaat oplevert. Daardoor heb je als publiek het idee in goede handen te zijn’’.

De jury over Persoonlijkheidswinnaar Andries Tunru:
‘’Andries is origineel in zijn spel en in zijn grappen, die hij vaak prettig terloops in zijn zinnen verwerkt. Je gaat gemakkelijk mee in Andries zijn gedachten, mede omdat verschillende elementen die hij aan het begin introduceert later weer terugkomen. Bovendien is hij bedreven in het uitvergroten van zijn brein.’’

Op 9 december zijn de  drie finalisten te zien op het podium van Ons Gebouw in Bolsward.

Datum:                 9 december

Artiesten:           Janneke de Bijl, Andries Tunru, Mark Waumans

Voorstelling:     Cameretten Finalisten tour

Locatie:               Ons Gebouw Bolsward

Aanvang:            20.30

Voorverkoop:  Expert

Entree:                 Voorverkoop € 15,00

Website:             www.boog-bolsward.nl

 


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: