Yvonna Tinga wint Triatlon Witmarsum

Afgelopen zondag stond Triatlon Witmarsum voor de 6e keer op de kalender. Na de lustrumeditie van 2017 werd er in de logistiek hier en daar wat aangepast om ook deze editie weer tot een succes te maken.

De 4e editie van de Kidsrun ging om half één van start. De 34 deelnemers liepen daarbij tweemaaldwars door verzorgingshuis ‘Aylva State’, waar de bewoners hun lunchpauze voor deze gelegenheid hadden verplaatst. Een lekkere temperatuur onder de stralende zon maakten van het ijsje nadien een ware traktatie voor de atleetjes!
Jorn van Heerwaarden was de snelste bij de categorie 6 t/m 8 jaar in een tijd van 5:01 minuten. De kinderen van 9 t/m 12 jaar liepen hetzelfde rondje; RedmerYpeywas de snelste in 4:25 minuten.

Een sterk deelnemersveld begon om twee uur aan de triatlon. Het grootste deel van de deelnemers in de vaart maar net als vorig jaar was er ook de mogelijkheid om in het zwembad te starten. Daarom starten er om twee uur tegelijkertijd een groep zwemmers in ‘Waterpark Mounewetter’ én in de Witmarsumervaart. De eerste groep in de vaart bestond uit de Súdwest Fryslân-competitiezwemmers, die hun tweede van drie wedstrijden aflegden. Onder hen de winnaars van vorig jaar: Thomas Wobma en YvonnaTingauit Bolsward.
Meteen na de wedstrijdtriatleten was het de beurt aan de teams en recreanten om ook hun 500 meter zwemmend af te leggen.

Gelukkig was het een stuk warmer dan vorig jaar en met de stroming mee ging het zwemonderdeel sneller dan anders. Opnieuw speelde de wind een flinke rol in de omstandigheden op het fietsparcours, maar het loopparcours was voor de meesten prima te doen. Bij de finish bleek dat het parcoursrecord bij de dames én heren verder aangescherpt was! Rutger Duursma uit Groningen zette de klok stil op een waanzinnige tijd van 55 minuten en 21 seconden, hij verpletterde daarmee het vorige record uit 2016 met maar liefst 4 minuten!

Bij de dames scherpte YvonnaTinga uit Bolsward haar eigen parcoursrecord aan tot 1 uur, 4 minuten en 27 seconden, een verbetering van ruim een minuut!
De competitiedeelnemers maken zich na vandaag op voor de laatste wedstrijd, aanstaande zaterdag in Wommels.
Bij de teams was het team van Fysio Witmarsum de snelste in vrijwel exact dezelfde tijd als vorig jaar: 1 uur, 11 minuten en 46 seconden. In totaal haalden 180 deelnemers de finish!
Na afloop werd er nog gezellig nagezeten op het Kaatsplein, waar de belevenissen van de dag werden gedeeld.
Ook voor deze editie dankt de organisatie alle vrijwilligers, sponsoren en deelnemers voor hun geweldige bijdrage en sportieve inzet! Triatlon Witmarsum 2018 was zeer geslaagd!

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.