Ylona Kruis wint overtuigend de Lenteloop van Bolsward

Onder niet echt lente achtige omstandigheden, het waaide hard en het  regende, organiseerde de Lange Afstandlopers Bolsward hun Lenteloop.

Traditie getrouw op de derde zaterdag in April.  Ondanks de concurrerende lopen in de omgeving reisden toch 90 lopers af  naar Bolsward.  Dat de loop gewaardeerd wordt op de hardloopkalender bleek wel uit de  diverse woonplaatsen waar de deelnemers vandaan kwamen, van Wildervank tot  Hoorn. Het Bestuur, ondersteund door maar liefst 25 vrijwilligers, de EHBO en de  beheerders van de Sporthal wisten een prima organisatie neer te zetten.

Om  11 uur vertrokken de deelnemers van de 10 en 15km, en paar minuten later  volgden de 2,5 en 5km, 1 of 2 rondje door de wijk. 4 Stoere jongelingen  wisten 1 rondje af te leggen waarbij Steven Agricola als eerst weer terug  was. Onder de 5km waren een paar snelle jongens en na 18 min en 45 seconden
was Ewold Kooistra uit Makkum de 1e die binnen kwam, gevolgd door Marco  Leverink uit Bolsward in 19.08. Derde werd Adri Sluis uit Mildam.

Bij de  dames was Femke Postma uit Bolsward in 23,55 seconden de eerste dame. 2e  dame werd Femke Salverda uit Bolsward in 24,39 en 3e Marie-Fleur Huizenga,  in 25,47 uit Harlingen.

De 10km voerde 34 deelnemers over een rondje Nijland, hier moest de  voorfietser aan de bak (gelukkig had hij trap ondersteuning) want binnen  36,02 sec, wat een top tijd, was Bram Rouwen uit Menaam als 1e weer terug  bij de Sporthal. 2e werd Evert Westerhof uit Sneek in 40, 05 en derde Hein  Keekstra in 43,10 uit Bolsward. 1e dame op de 10 was Lisbeth Hiddema uit  Jirnsum in 46,58. 2e Hinke Goemaat in 49,04 uit Idskenhuizen en 3e Tineke  van de Veen in 49,28 uit Harlingen.

Voor de 15km moesten 22 er nog een lusje richting Tjalhuizum aan vast  knopen. Er stond geen maat op Ylona Kruis die overall 1e werd in 1 uur 3  min en 57 sec. Afgelopen weekend stond Kruis nog aan de start van de marathon van Rotterdam als voorbereiding op de Roparun. Ze liep daar toen 3 uur en 11 minuten. Tweede werd en de 1e man Reinier Ingwersen, 1,06,15 uit Harlingen. 3e  werd Jamaldo Kuilen in 1,09,49.

Uiteindelijk gingen alle lopers voldaan en met een prachtig lente plantje  als aandenken weer naar huis.

Het bestuur is tevreden over het verloop en dankt nogmaals alle  vrijwilligers die in weer en wind klaarstonden voor de lopers, top!

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.