Yke Yska onderscheiden bij lintjesregen

Burgemeester drs. Hayo Apotheker heeft vrijdagmorgen 24 april tijdens de Lintjesregen van de gemeente Súdwest-Fryslân in de Martinikerk in Sneek een Koninklijke onderscheiding overhandigd aan Yke Yska.

Hij werd bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De 69 jarige Yska was 25 jaar secretaris van de Commissie Bedrijfskaatsen Bolsward, 9 jaar penningmeester van het College van Diakenen van de Nederlandse Hervormde Gemeente Bolsward, was 5 jaar bestuurslid van de Ver. Protestantse Christelijk Basisonderwijs in Bolsward, 8 jaar bestuurslid en kaderlid van de CNV Publieke Zaak, regio Bolsward/Wûnseradiel, 10 jaar schrijver van het clubblad en bestuurslid (secretaris) van de Lange Afstandlopers Bolsward (LAB), 12 jaar ouderling-kerkrentmeester (scriba en penningmeester) van de Ned. Herv. Gemeente Bolsward. Lid van de restauratiecommissie t.b.v. de restauratie van de monumentale Martinikerk in Bolsward en is vanaf 2004 suppoost en coördinator rondleidingen in de Martinikerk in Bolsward.

Naast Yska werden nog zeven andere inwoners van de gemeente Súdwest-Fryslân onderscheiden en dat is fors minder dan vorig jaar. Toen werden nog 25 inwoners uit de gemeente gedecoreerd.

 

Op de foto Yska tweede van rechts. (klik op foto voor groot formaat)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.