WOZ: Advies Waarderingskamer naar ‘goed’

Een inspecteur van de waarderingskamer heeft onlangs de gemeente Súdwest-Fryslân bezocht. Na dit bezoek heeft hij besloten de voorzitter van de Waarderingskamer te adviseren de beoordeling aan te passen.

Deze verandert dan van ‘kan verbeterd worden’ naar ‘goed’. Dit is het hoogste niveau dat een gemeente kan bereiken.

Alle inwoners van Súdwest-Fryslân ontvangen binnenkort hun WOZ-beschikking. Daarbij hoeven ze niet te twijfelen of de gemeente zich hierbij wel goed aan de regels houdt. Wethouder Maarten Offinga: “ We hebben in drie jaar tijd het beleid van 5 organisaties ineen geschoven en krijgen nu al de waardering ‘goed’. Dit is voor iedereen een ‘boppeslach’. Allereerst voor onze inwoners. Door deze waardering kunnen zij erop vertrouwen dat wij alles op alles zetten om op een juiste manier de hoogte van hun WOZ-beschikking te bepalen. Daarnaast is ook zeker een groot compliment aan het team Belastingen op zijn plaats. Zij hebben hard gewerkt om dit te bereiken.”

De Waarderingskamer beoordeelt ieder jaar of de gemeente de WOZ-beschikkingen mag versturen. Sinds 2011 is er geen reden geweest om hier negatief over te adviseren. De aanpassing van de waardering naar ‘goed’ wordt voor 22 februari aangepast op de website www.waarderingskamer.nl.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.