Woningverbetering flats Wiersmavijver van start

Bolsward-Vandaag is bouwbedrijf Friso begonnen met de voorbereidingen van de woningverbetering aan de vier flats aan de Wiersmavijver.

Deze week wordt  de bouwplaats ingericht en de steiger geplaatst om de Lonjeflat, 12 november wordt gestart met het aanbrengen van het regelwerk en de isolatie ten behoeve van de uiteindelijke Trespa-bekleding. Deze bekleding wordt op de gevels aan de balkonzijden en op de kopgevels aangebracht. .

De flats uit de jaren zestig krijgen ieder hun eigen kleurstelling waardoor geen enkele flat straks meer gelijk is.

In deze periode zal ook een begin worden gemaakt met de algemene werkzaamheden van de galerijen, entrees en bergingen. Half december worden de binnenwerkzaamheden opgestart in de Lonjéflat . Zo zullen de flats geïsoleerd worden en wordt de wc, douche en keuken vernieuwd. Het project zal zo’n tien maanden in beslag nemen. Los van de totaalplanningen per flat wordt in de Lonjéflat een proefwoning gerealiseerd door Friso. De proefwoning maakt voor alle betrokkenen duidelijk wat het kwaliteitsniveau van de binnenwerkzaamheden moet zijn. 

In het nieuwe jaar zal  begin januari gestart worden met de 2e flat. In totaal zullen de werkzaamheden van de vier flats zo’n 10 maandenin beslag nemen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.