WMO-adviesraden contact-zitting

De lokale wmo-adviesraad Bolsward is onderdeel van het wmo-platform Súdwest-Fryslân en is samen met WMO- Adviesraad van de voormalige gemeente Wûnseradiel elke woensdag- en vrijdagmiddag aanwezig in de Bibliotheek van Bolsward.

 

Vrijwilligers/leden geven informatie over het werk van de WMO- raden en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De WMO regelt dat mensen met een beperking ondersteuning kunnen krijgen. Het kan gaan om ouderen, gehandicapten of mensen met psychische problemen. Zij krijgen bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of een rolstoel. Steeds meer voorzieningen vallen onder de WMO.

Vanaf 2015 gaat er op dit gebied veel veranderen: gemeenten gaan taken uitvoeren die nu nog onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vallen. Gemeenten voeren de WMO uit. De lokale WMO- raden zijn een belangrijk instrument voor het Platform en de gemeente om van burgers te horen wat hun ervaringen zijn met de WMO. Luisteren, signaleren wat er fout gaat en een eerste doorverwijzing naar het juiste loket of de juiste procedure is het doel van de contact-zitting in de bibliotheek.

De lokale raden zijn ook te bereiken via het mailadres:wmobolsward@outlook.com en marijkebaarde@ziggo.nl voor voormalig Wûnseradiel.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.