Witmarsum geeft duidelijk signaal af

Witmarsum – Asielzoekers zijn welkom in het dorp maar niet in de grote die het Coa en de gemeente Súdwest-Fryslân eerder hebben voorgesteld.

De inwoners van Witmarsum hebben dinsdagavond een duidelijk nee gezegd tegen de komst van een asielzoekerscentrum voor 200 mensen in het voormalige klooster van het dorp. 69% van de ondervragers ziet de opvang van zo’n grote groep op het voormalige kloosterterrein niet zitten. 90% van de uitgedeelde enquêtes werden weer ingeleverd bij Dorpsbelang

Een groep van 100 vluchtelingen is wel welkom in het dorp maar dan moet de opvang voor deze mensen niet te lang duren.

Burgemeester Apotheker was aanwezig in Witmarsum en liet weten dat het college de uitslagen van het onderzoek meeneemt in de verdere besluitvorming.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.