Wisseltruc bij Bolswarder winkeliers

Bolsward – Bij de politie zijn meerdere meldingen binnengekomen van winkeliers uit Bolsward over oplichting. Zaterdagmiddag hebben twee personen verschillende winkels in Bolsward bezocht.

Eén van beiden kocht iets kleins dat hij met een biljet van 50 euro wilde betalen. De man geeft het biljet af, maar bedenkt zich en wil vervolgens toch met kleingeld betalen. Dat legt hij uit in gebrekkig Nederlands en Engels. In dat moment van verwarring wordt het biljet van 50 euro bij de caissière weggehaald. Mogelijk door de tweede persoon, een vrouw. Na betaling met kleingeld, vraagt de man vervolgens zijn 50 euro terug. Het duo is in zeker bij vijf winkels geweest. In één winkel is het ze ook daadwerkelijk gelukt om 50 euro buit te maken.

Wees alert

De politie adviseert winkeliers en caissières alert te zijn op dergelijke wisseltrucs en dit bij het personeel onder de aandacht te brengen. In dit geval voldeden de personen aan het volgende signalement:

Man: donkere huidskleur, ongeveer 30 jaar, 1.80 m lang, donkere jas en opvallend hangend ooglid.
Vrouw: donkere huidskleur, 25 a 30 jaar, 1.65 m lang, donkere jas met bontkraag, zwart haar.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.