Winkeldieven opgepakt na achtervolging ondernemers (update)

Dankzij een goede samenwerking tussen een aantal ondernemers en de politie zijn vrijdagmiddag vier personen opgepakt.

De verdachten vielen op door hun gedrag en werden in de gaten gehouden door enkele winkeliers. Naast hun opvallende gedrag hadden zij ook een tas bij zich die verdacht veel op een geprepareerde tas leek.

Een van de winkeliers waarschuwde een politieman die in burger in het centrum aanwezig was. De agent volgde twee personen naar het Raadhuisplein en werden daaraangehouden.  Twee andere verdachten werden gevolgd door een ondernemer, zij konden ter hoogte van de Sint Franciscuskerk worden aangehouden.

In de auto lag een zak met vermoedelijk gestolen elektrische tandenborstels. Ook werd een tas gevonden die was geprepareerd om winkeldiefstal mee te kunnen plegen.

Het viertal, een 43-jarige vrouw, twee mannen van 34 en 42 jaar en een man waar geen gegevens van bekend zijn  afkomstig uit Roemenië zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Foto via twitter

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.