Winkeldievegges opgesloten door eigenaresse

Door kordaat optreden van de eigenaresse van de kledingwinkel Like Leaf zijn donderdag twee winkeldievegges opgepakt.


De twee winkeldieven sloegen woensdagmiddag al hun slag in de kinderkledingwinkel aan de Dijkstraat.  Aan het einde van de middag, tijdens een druk moment in de winkel, ontdekte het personeel dat er kleding was verdwenen.

Op videobeelden kon men vervolgens zien dat de twee dames in zo’n tien minuten tijd de verschillende kledingstukken in een speciaal geprepareerde tas deden. Het ging hierbij om een bedrag van ruim €600,-. De eigenaresse deed hierop donderdag aangifte bij de politie. Groot was de verbazing toen zij later die dag de twee dames haar winkel in zag lopen terwijl zij zelf buiten de winkel stond te praten met een collega ondernemer. Ze twijfelde niet een moment, belde de politie en draaide de voordeur van de winkel op slot waardoor de dievegges geen kant meer op konden.

Hierop kon de politie de vrouwen aanhouden en meenemen naar het bureau. Een deel van de kleding is teruggevonden bij de vrouwen thuis. Ze kregen een dagvaarding en een lokaal verbod voor twee jaar.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.