Winkeldievegge uit Lelystad draagt geprepareerde rok in Bolsward

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Een inwoonster van Lelystad (26) is woensdag bij verstek door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier weken. De vrouw heeft op 27 februari bij de Aldi in Bolsward een winkeldiefstal gepleegd. Ze maakte gebruik van een geprepareerde rok.

Een getuige had gezien dat twee vrouwen zich verdacht gedroegen: de ene vrouw leek spullen bij de ander onder de rok te stoppen. Een gewaarschuwde winkelmedewerker hield het tweetal in de gaten en zag wat de getuige ook had gezien. De vrouwen rekenden alleen een zak appels af.

Toen ze na het passeren van de kassa door de winkelbediende werden aangesproken, probeerden ze weg te lopen. Op dat moment vielen er goederen vanonder de rok van een van de vrouwen op de grond. Aan de binnenkant van de rok waren zakken genaaid. De vrouwen hadden drie Edammer kazen en vijf zakken reuzengarnalen gestolen.

De verdachte heeft zich vaker schuldig gemaakt aan het plegen van winkeldiefstallen. In maart kreeg ze bij een snelrechtzitting in Arnhem nog 22 dagen cel opgelegd. Volgens de wet moest rechter Klaas Bunk er rekening mee houden in hoeverre die straf zwaarder zou zijn geweest als de diefstal bij de Aldi, die voor de snelrechtzitting had plaatsgevonden, was meegenomen.

De rechter besloot, op voorstel van officier van justitie Sus Broekstra, vier weken cel met een extra lange proeftijd van drie jaar op te leggen. ‘Ik denk dat ze een stevige stok achter de deur nodig heeft’, zei Bunk. Hij hield er ook rekening mee dat de vrouw, zoals haar advocaat meldde, momenteel drie dagen per week bij een kinderdagverblijf werkt.

Renze van der Sluis

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.