Winkeldief snel in de kraag gevat

Een circa 50 jarige man is vrijdag aangehouden nadat hij in de Hema een jas ter waarde van €50,- had meegenomen zonder te betalen.

De man was al eerder door personeel opgevallen en werd hierop aangesproken. Maar enige tijd later ging de man wederom naar het kledingrek en nam hiervan een jas mee en stopte deze in een tas. Omdat dit door de bedrijfsleider werd gezien werd direct 112 gebeld en werd de achtervolging ingezet. Terwijl de bedrijfsleider de man achtervolgde richting Plein 1455 werd door 112 de politie gewaarschuwd die de man op Plein 1455 kon aanhouden. Ook werd Burgernet ingezet maar deze kon vrij snel weer worden afgekondigd.

Ook was de Bolswarder middenstand via de speciale whats app groep gewaarschuwd voor de man. Ondernemers waarschuwen elkaar regelmatig via de Whats app voor verdachte omstandigheden.

Tegen de man, die niet uit de regio afkomstig is, werd proces verbaal opgemaat. Tevens moet de man een schadevergoeding betalen aan de Hema van €181,-

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.