Windmolens langs Afsluitdijk

Na een lange vergaderdag met de nodige moties, amandementen  en schorsingen  zijn de Provinciale Staten eruit. 

In totaal komen er voor 316 Mw aan windmolens in lijnopstelling langs de Afsluitdijk aan de IJsselmeerkant.

Er is nog wel een klein addertje onder het gras er moet eerst nog goed worden uitgezocht of een lange rij windmolens op en langs de Afsluitdijk haalbaar is. Pas al dat niet het geval is, komt het windpark weer in beeld.

Wethouder Gea Akkerman laat via twitter weten:”Een kroon op ’t werk voor iedereen die zich hier zo vreselijk hard voor heeft gemaakt”. Wethouder Mirjam Bakker laat via twitter weten dat ze de keus van PS verstandig vindt.

Ook het twitteraccount van de gemeente Súdwest-Fryslan laat een positief geluid op de keus van PS horen. Zij vinden dat de inwoners van de gemeente serieus zijn genomen door de keus van een lijnopstelling in het IJsselmeer.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.