Windmolenpark IJsselmeer: Gemeente stuurt brief naar Tweede kamer

Burgemeester Hayo Apotheker heeft vandaag in een brief aan de Tweede Kamerleden zijn teleurstelling geuit over het besluit van Minister kamp met betrekking tot het windmolenpark in het IJsselmeer.

In de brief verteld de burgemeester:”Wij vinden het zeer teleurstellend dat de minister op dit moment tot dit besluit is gekomen, omdat wij opdracht hebben gegeven tot een onderzoek naar de haalbaarheid van een windpark op en langs de Afsluitdijk“.

De gemeente vindt dat de minister te snel met zijn besluit komt, nog voordat de resultaten van het onderzoek naar de door de gemeente gewenste opstelling met twee lijnen bekend zijn. Die uitslag wordt volgende week bekend.

In de brief roept de gemeente de Tweede Kamerleden op om tijdens het Algemeen Overleg Energie op 9 april  de minister te vragen het kabinetsbesluit te herzien, dan wel de uitvoering op te schorten totdat de resultaten van het onderzoek bekend zijn.

Lees de brief hier

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.