Wilfred de Bruijn RES man 2014

Voetbalvereniging RES sloot het seizoen af met een slotweekend dat volstond met voetbal, feest, huldigingen en muziek.

 

Geholpen door het mooie weer werd het een prachtig weekend, met als een van de hoogtepunten de bekendmaking van de RES man/vrouw van het jaar. Medeorganisator van het slotweekend en actief vrijwilliger Wilfred de Bruijn mocht de prestigieuze waarderingsprijs in ontvangst nemen. Het slotweekend kende een aantal toernooien.

Op vrijdag trapten de B- en C-junioren af met een 6 tegen 6 toernooi. ’s Avonds trad de band Defect op, jong muzikaal talent dat de aanwezigen uitstekend vermaakte. DJ Bennie sloot de avond af. Zaterdag was de grote toernooidag. Vele verenigingen uit Friesland en een enkele uit Noord-Holland stuurden een afvaardiging naar de toernooien voor F-, E- & D-pupillen. Het programma werd van 9:00 tot 18:00 uur afgewerkt. De vlekkeloze organisatie, het fraaie weer en gemotiveerde teams zorgden voor een geslaagd evenement.

Zaterdagavond was het tijd voor de feestavond. Live muziek was er van de band Beware. Onder de junioren waren twee kampioensteams. RES C1 won de competitie ongeslagen en beleefde een fantastisch seizoen onder het trainend en leidend duo Jurrien Huitema en Niels Altenburg. Het andere kampioensteam waren de meiden van RES MC1. Zij wonnen de competitie eveneens ongeslagen, zij het dat het tot de laatste wedstrijd spannend bleef. De spelers en speelsters werden een voor een opgeroepen en kregen een toespraak. Namens de jeugdcommissie kregen de spelers en spelers een ereteken uitgereikt. De huldiging werd afgerond met applaus en een groepsfoto op het veld.

Een van de hoogtepunten van het RES slotweekend blijft de bekendmaking van de RES man/vrouw van het jaar. De prijs met een prachtig tegeltableau werd dit jaar voor de 28e keer uitgereikt. Voorzitter Ronald Zut nam het woord en verklapte al snel dat het dit jaar een RES-man betreft. Actief voetballer, motivator en vrijwilliger op bijna alle fronten Wilfred de Bruijn werd onder luid applaus uitgeroepen tot RES man van het jaar. Sportiviteitsprijzen werden uitgereikt aan Paul Huisman (topscorer) en Ronald Nelemans (meest waardevolle speler).

Op zondag werd een toernooi voor minipupillen afgewerkt. Op het middenterrein was er een voetvolley toernooi voor senioren. ’s Middags werd de Spektakel Sponsorloop afgewerkt op het hoofdveld. Een deel van de opbrengst hiervan wordt geschonken aan een project bij verpleeghuis Bloemkamp. De middag werd afgesloten met fantastische muziek van de band Black Roses. Bij de pupillen werd RES F1 gehuldigd. Na het kampioenschap in de tweede klasse werd het team gepromoveerd naar de eerste klasse. In een spannende competitie werd F1 ook op dit niveau kampioen. De grootste prestatie werd geleverd in het Noordelijk bekenkampioenschap. RES F1 bereikte de eindfase van dit prestigieuze toernooi en kroonde zich in de eindronde tot bekerkampioen.

RES beleefde een prachtig slotweekend. Komende vrijdag is de laatste voetbalactiviteit. Op de velden van RES wordt de Heamiel BBFreestyle voetbalclinic afgewerkt.

Foto: Wiebe Palstra

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.