Hennepkwekerij ontmanteld (Video en foto's)

Bolsward-In de Johannes Prooststraat is dinsdagmorgen een hennepkwekerij ontmanteld. Om hoeveel planten het gaat is nog niet bekend.

Volgens buurtbewoners zouden in de drie slaapkamers en op de zolder planten zijn gekweekt.  Voor de woning hangt de opvallende lucht van de planten.

Buurtbewoners reageren wisselend verbaasd op het nieuws. Het was wel opgevallen dat de bewoners er niet vaak waren en als ze er waren was dat vaak niet lang. “Krekt genoech om de plantsies water te geeven”: Aldus één van de buurtbewoners. De gebruikers van het pand waren sinds april actief in het pand en sinds een kleine maand leek het erop dat er ook mensen woonden in het pand.  Toen men kennis kwam maken kregen enkele buren loempia’s aangeboden, ten dele voor de overlast.

Andere buren weten te melden dat er vooral in de nachtelijke uren beweging in het huis was en ook heeft iemand al eens mensen met goed gevulde vuilniszakken het huis uit zien lopen.

Volgens de buren zijn er twee personen door de politie afgevoerd. Liander heeft inmiddels de stroom afgesloten en het pand is verder ontmanteld. (foto album)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.