Wiebe Palstra vindt voor de zesde keer eerste kievitsei Vogelwacht Bolsward

Bestuurslid Wiebe Palstra vond maandagmiddag om 17:50 uur het eerste kievitsei van vogelwacht Bolsward e.o.

Palstra deed zijn vondst (een twake) in een gras perceel van de familie Abma aan de Snekerweg tussen Bolsward en de afslag Hartwerd. Na een drukke middag van huldigingen waaronder het Sulveren Polske voor ons jeugdlid Destiny en het eerste ei van de gemeente SFW die door ons bestuurslid Jan vrijdagmiddag is gevonden, wilde Wiebe zo aan het einde van de middag nog even wat lobbyen of de familie Abma het niet zag zitten om bij hun een plas/dras te laten realiseren.

Wiebe vervolgt: “Al pratende zag ik achter de kuilbult een prachtig koppeltje kieviten zitten. Nadat de veehouder en ik waren uitgepraat kon ik het niet laten om toch even een loopje te doen. Na twee ekers te hebben gehad wilde ik terugkeren naar de boerderij en plots zag ik daar op de derde eker een nestje met twee eieren in.” Het was voor de ervaren nazorger niet de eerste keer dat hij de snelste melder is. In 2015 vond hij voor de vijfde keer het eerste ei van de wacht samen met zijn vriend Jan Kroese.

De wisselbeker die hij toen houden mocht, schonk hij onder voorbehoud dat hij altijd in het bezit van de wacht blijft terug aan de vogelwacht. Dit vanwege de historische waarde van de wisselbeker. Op 27 maart tijdens de nazorgvergadering zal Wiebe uit handen van voorzitter Eugene Rosenau de wisselbeker uitgereikt krijgen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.