Wie zoekt zal vinden

Ooit las ik in een boekje over iemand die door de woestijn wandelde. Deze persoon had een enorme dorst, maar er was nergens water te vinden. Hoewel hij geen water zag, moest hij wel telkens aan water denken. Op het moment dat het lichaam aangeeft water nodig te hebben, wordt je je bewust van het bestaan ervan. En je wordt je er niet alleen van bewust, je gaat er ook naar op zoek.

Zoals het besef van het bestaan en de noodzaak van water ons wordt ingegeven door het dorstgevoel, zo wordt er ook door veel mensen nagedacht over het bestaan van een hiernamaals. Alhoewel we het niet kunnen zien, denken we er toch regelmatig over na. Is er een Hemel? En zo ja, hoe zou het daar zijn en kunnen we daar komen? Volgens de Bijbel is het niet vreemd dat dit onderwerp ons bezighoudt. In het boek Prediker staat dat God de mens het besef van de eeuwigheid in het hart heeft geplant. Zolang we niet weten hoe het precies zit met deze eeuwigheid, kan dit een onzeker leeg gevoel veroorzaken. Dit gevoel maakt dat veel mensen gaan zoeken. Zoeken naar hoe ze die vreemde leegte kunnen vullen. Dit gaat heel lastig met aardse zaken als geld, roem, macht enzovoort. Zo was er eens een honkbalspeler die zelfs de “Hall of Fame” bereikt had. Toen hem gevraagd werd wat hij wenste dat iemand hem als beginnende speler verteld zou hebben, gaf hij het volgende antwoord: “Ik zou willen dat iemand me verteld had dat er helemaal niets is, wanneer je de top bereikt.” Veel mensen die hebben ontdekt dat aardse dingen niet de echte voldoening bieden, zoeken het op andere terreinen. Eén van deze terreinen is het spirituele. Ook binnen de kerk houden mensen zich hiermee bezig. Wanneer je met christenen spreekt, hoor je vaak dat zij in hun geloof hebben gevonden waar ze naar op zoek waren.

De komende maanden wordt in Bolsward de Alpha cursus gegeven door een aantal kerken. Dit is een cursus waar mensen die op zoek zijn en vragen hebben over de zin van het leven of het christelijk geloof, met elkaar in gesprek gaan. Op een laagdrempelige manier wordt er door samen te eten en met elkaar in gesprek te gaan, gebouwd aan nieuwe relaties. Relaties waarbinnen op een veilige en plezierige manier gesproken wordt over verschillende thema’s. Niet alleen in Bolsward wordt dit gedaan. Wereldwijd wordt op heel veel plaatsen dit initiatief genomen. Een initiatief waar de afgelopen jaren miljoenen mensen aan hebben deelgenomen en wat voor velen van hen van grote betekenis is geweest. Wat is het geweldig om zo samen te mogen ontdekken en de echte voldoening in het leven te kunnen vinden. De Bijbel zegt zelf dat wanneer je zoekt, je ook zult vinden.

Hartelijke groet,

Gijsbertus Feenstra

christelijke gemeente ‘Het Keerpunt’

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.