Wie de ogen sluit voor het verleden is blind voor de toekomst

Maandagavond trok een stille stoet van enkele honderden mensen vanaf de Blauwpoortsbrug naar het monument op de Marne.

Achter cmv Oranje liep het oranjecomité, wethouder Maarten Offinga en de kinderen van de vier basisscholen welke het oorlogsmonument hebben geadopteerd. Bij het monument aangekomen werd om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden en werd een krans namens de gemeente gelegd. Ook legden de kinderen van de basisschool en van Scoutinggroep Jambowa bloemstukken bij het monument.

Wethouder Offinga zei in de toespraak:”Wij herdenken de mensen die hun leven gaven voor onze vrijheid. Hoe langer wij in vrijheid leven, hoe meer mensen die vrijheid vanzelfsprekend vinden. Je vrij kunnen voelen is een groot goed en dat kun je pas echt ervaren als je weet hoe het is als die vrijheid bedreigd wordt”.

“Elke generatie geeft andere ideeën over vrijheid door aan de volgende generaties. Ideeën die zich vormen door de verhalen die we met zijn allen vertellen. Want een mens zonder verhalen over de geschiedenis, zonder band met het verleden, is als een boom zonder wortels. Het fundament ontbreekt en zonder wortels valt zelfs de sterkste boom om. Hier staan we elk jaar bij stil omdat we nooit mogen vergeten wat er is gebeurd. Maar vooral om te koesteren wat we hebben, vrijheid”.

Ook lazen 4 kinderen van de basisscholen hun gedicht over vrijheid voor.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.