Wethouders spannen zich in voor NL-Doet

Vier wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân doen op vrijdag 20 maart vrijwilligerswerk. Dit doen ze voor NL-doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

De wethouders willen hiermee laten zien hoe belangrijk vrijwillige inzet is en hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

In Bolsward is Mirjam Bakker een van de vrijwilligers bij het ‘kleintje dansfestvial’ in Bloemkamp. Leerlingen Sport, Dienstverlening en Veiligheid van het Marnecollege organiseren een spelmiddag voor De Zonnebloem in Workum. Voor hen is dit een examenopdracht. Durk Stoker opent de middag. Gea Akkerman knapt met een groep vrijwilligers het dorpsplein in Warns op. De kozijnen van winkel De Bascule van Talant in Sneek krijgen mede dankzij Sjoerd Tolsma een opfrisbeurt.

NL-doet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) mee te doen en iets te betekenen voor een ander. Vorig jaar staken ongeveer 325.000 mensen de handen uit de mouwen voor NL Doet! Nl-doet is een initiatief van het Oranje Fonds. Wilt u op vrijdag 20 of zaterdag 21 maart ook meedoen als vrijwilliger? Kijk op www.nldoet.nl en vind een klus bij u in de buurt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.