Wethouder Van Gent opent inloopcafé Niet stilzitten voor werkzoekenden

Wethouder Stella van Gent opent donderdag 12 november het inloopcafé Niet stilzitten, een ontmoetingsplek voor werkzoekenden in Poort 20 in Sneek. Van Gent roemt dit initiatief voor werkzoekenden en hoopt dat in meerdere plaatsen in onze gemeenten werkzoekenden dit voorbeeld volgen.

Elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur kunnen werkzoekenden binnen lopen voor een kopje koffie en een praatje met andere werkzoekenden. De bedoeling van Niet stilzitten is om werkzoekenden te activeren, met elkaar in contact te brengen en hen ‘werkfit’ te houden.

Het initiatief heeft € 1500 Stipejild gekregen. Stipejild is een fonds van de gemeente voor initiatieven van inwoners die zelfredzaamheid vergroten. Van dit geld wordt een officiële stichting opgericht. Dit garandeert de continuïteit en zo kunnen de initiatiefnemers ook een beroep te kunnen doen op andere fondsen, zoals het Oranjefonds.

Achtergrond

Al enige jaren organiseert Anton van Dijk met een wisselende groep werkzoekenden onder de naam Niet stilzitten bijeenkomsten voor werkzoekenden. In elke bijeenkomst staat een onderwerp dat van belang is voor werkzoekenden centraal: het CV, LinkedIn, persoonlijke presentatie, kwaliteiten ontdekken etc. Een van de deelnemers of een externe spreker verzorgt een korte presentatie of workshop over het gekozen onderwerp.
Daarnaast is er meestal ook nog tijd voor de deelnemers om ervaringen en tips uit te wisselen. Dat wordt door iedereen zeer gewaardeerd, omdat solliciteren vaak een heel eenzame bezigheid is.

De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. Deelnemers moeten wel zelf hun consumpties betalen.

Vanuit de huidige groep deelnemers is er een groepje mensen die willen helpen om dit op te zetten en bij toerbeurt te fungeren als gastheer of -vrouw. Er zijn nu zo’n vijftien enthousiaste vrijwilligers.

 

Meer informatie: www.nietstilzitten.nl

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.