Wethouder Stella van Gent opent IKC en kinderzwerfboekstation Sint Maarten

Maandag 16 oktober was het een zeer feestelijke dag op IKC Sint Maarten in Bolsward. Wethouder Stella van Gent kwam het kinderzwerfboekstation openen en daarmee ook  IKC Sint Maarten.Bij de openingshandeling werd ze geassisteerd door Lorenso, Fayenna en Chyckiyanjo, 3 kinderen van IKC Sint Maarten.

Deze feestelijke opening bestond uit een aantal verschillende onderdelen. Allereerst ging de wethouder in debat met de kinderen van de projectgroep van Sint Maarten. Ze debatteerden over de stelling: Het IKC van de Sint Maartenschool moet vanaf 2018 ook nachtopvang kunnen bieden.De voor- en tegenstanders bespraken dit en voerden sterke argumenten aan om hun mening kracht bij te zetten. De wethouder was duidelijk tegen! Ze sprak waarderende woorden over de wijze waarop de kinderen het debat voerden en hun argumenten verwoordden.

Vervolgens werd het feest buiten voortgezet. Alle leerlingen van Sint Maarten en de kinderen van het kinderdagverblijf waren op het schoolplein verzameld, samen met heel veel ouders en andere Vrienden van Sint Maarten.

De kinderen van groep 8 verzorgden onder leiding van Marjan een optreden body-percussie. Intussen werd binnen het lintje doorgeknipt wat het zwerfboekstation opende. De wethouder kwam samen met de 3 kinderen weer buiten met een koffertje. Daarin zaten 2 boekjes waaruit de wethouder een gedichtje voorlas. Een boek werd teruggezet in ons zwerfboekstation en het andere mag de wethouder laten zwerven door Nederland.

Met het schoollied ‘Hoi was is het reuzefijn..’ was de openingshandeling compleet. De kinderen gingen naar huis terwijl de wethouder en genodigden een rondje maakten langs kinderdagverblijf en een aantal naschoolse activiteiten.

IKC Sint Maarten, een plek waar onderwijs en opvang samenwerken, een plek van samenleven. IKC Sint Maarten, klaar voor de toekomst.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.