Wethouder start werkzaamheden bruggen en kades Bolsward

Wethouder Durk Stoker gaf donderdagmiddag officieel het startsein voor de werkzaamheden op de Grote Dijlakker. Hij deed dit door het laatste stuk van een 13 meter lange damwand in de grond te trillen.

Het damwand wordt ter hoogte van de Driepostenbrug getrild en ook wordt zo’n 30 meter van de kade vernieuw en wordt er damwand geplaatst. Stoker gaf aan dat dit project een mooie samenwerking is tussen de bewoners, De Boer& De Groot Civiele werken en de gemeente SWF. De bewoners zijn tot nu toe zeer te spreken over hoe het werk verloopt.

Er wordt goed gecommuniceerd met de bewoners en de medewerkers zijn bereid om de bewoners te helpen met bijvoorbeeld het plaatse van de afvalcontainers. Een aantal mensen kan deze nu niet kwijt omdat de gemeente afvalwagen die plaatsen niet kan bereiken. De mannen van De Boer & De Groot zorgen er voor dat de container op een bereikbare plaats wordt geplaatst en ook weer terug komt bij de bewoners.

Het slaan van de damwand is voor een groot deel klaar, aankomende week zal een kleinere kraan vanaf een ponton in het water de laatste meters slaan. Daarna zal er weer een houten en stenen kade geplaatst worden zodat het er weer als vanouds uit ziet. Daarna zal de brug verder afgebouwd worden.

 

Ook de Stormpost op de Broerestraat zal worden opgeknapt, hier zal alleen het brugdek vervangen worden. Later zal het werk verplaats worden naar de kades op de Grote Dijlakker, St. Jansstraat en de Bagijnestraat. In mei moeten alle werkzaamheden klaar zijn.

 

Meer foto’s 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.