Wethouder opent pop-up store over ouderenzorg in Sneek

Tot zaterdag 17 maart is in Sneek een bijzondere pop-up store van zorgorganisatie Patyna geopend. De Patyna Adventure, zoals de pop-up store officieel heet draait het om het beleven van de ouderenzorg.

Bezoekers kunnen bijvoorbeeld zelf ervaren hoe het is om te leven met een beperking, zoals slechtziendheid. Met speciale brillen, koptelefoons en gewichten wordt gesimuleerd hoe het is om beperkt te zijn. Ook kunnen ze kennis maken met de beroepen in de ouderenzorg.

Gea Wielenga: “Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met zorg, en dan heb je mensen nodig, die je helpen. Er is grote behoefte aan mensen in de zorg. En dat moet snel. Daarom is het goed dat hier in de Week van Zorg en Welzijn aandacht aan wordt besteed. En daar draagt dit prachtige initiatief aan bij.”

De Patyna Adventure is deze hele week geopend voor iedereen, die de Patyna Adventure wil beleven,
of gewoon een kopje koffie wil komen drinken. Ook de cliënten van Patyna worden actief betrokken bij de Patyna Adventure. Iedere dag wordt er een leuke activiteit georganiseerd in de Patyna Adventure. Ook (eenzame) ouderen uit Sneek zijn van harte welkom om mee te doen.

Praktische informatie
Wat: Patyna Adventure
Wanneer: 12 maart t/m 17 maart
Hoe laat: 13.00 – 17.00 uur
Waar: Oude Koemarkt, Sneek

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.